Basketbol ve Bize Öğrettikleri

Burada basketbolu ve bize öğrettiklerini gözlemleyeceğiz…

***TayfunGozunden***

BSL – 1. Hafta’nın Panaroması – Kısa Özet

Merhaba;
BSL(Basketbol Süper Lig) 1. hafta maçları pazartesi oynanan Anadolu Efes – OGM Ormanspor maçı ile tamamlandı.

Buna göre ilk hafta sonuçları;

  • Arel Üniversitesi 85 – Darüşşafaka 92
  • Türk Telekom 78 – Galatasaray 66
  • TEK Süt Bandırma 57 – Pınar Karşıyaka 89
  • Bursaspor 80 – Tofaş 76
  • Gaziantep Basketbol 78 – Afyon Belediyesi 71
  • Bahçeşehir Koleji 75 – Beşiktaş Sompo Japan 80
  • SigortamNet İTÜ 57 – Fenerbahçe Beko 90
  • Anadolu Efes 93 – OGM Ormanspor 82

İlk hafta sonuçlarına ve oynanan oyunlara baktığımız zaman haftanın en spektaküler sonucunu “kent derbisini” kazanarak (tartışmasız) Bursaspor elde etti.😲😲😲

Bu sene BSL’ye yükselmelerine rağmen yaptıkları tecrübeli oyuncu transferlerini (Ender Arslan, Evren Büker, İzzet Türkyılmaz gibi) ve atletik Amerikalı transferleriyle (Perry Jones, Alerik Freeman, Mykal Riley gibi) harmanlayarak iyi bir takım kimyası oluşturmuşlar gibi görünüyor….👏👏👏

Tabi burada eski milli oyuncu ve Genç Milli takım koçu olan Serkan Erdoğan’ın katkısını yadsıyamayız..😉😉😉

Eh bunun sonucunda da geçen senenin yarı finalisti Tofaş’ı sürpriz ama ses getiren bir sonuç ile yenmeyi başardılar.😮😮

Haftanın bir diğer ilginç sonucu ise (en azından benim tarafımdan beklenmeyen) Türk Telekom’un Galatasaray’ı kendi evinde farklı geçmesi idi. Burada Aaron Harrison etkili bir maç çıkarmasına rağmen asist olarak beklenen seviyenin altında kalması (3 asist) belki de GS’nın maçı kaybetmesine sebep oldu. Telekom’da ise RJ Hunter (17 sayı-5 ribaunt); Kyle Wiltjer (13 sayı-6 ribaunt) ile oynayarak güzel bir galibiyet elde etti.

Performansını merakla beklediğim bir diğer takım olan Pınar Karşıyaka ise flaş bir sonucu imza attı. Ufuk Sarıca’nın önderliğinde nefis bir kadro kuran İzmir ekibi şampiyon olduğu sene gibi tempolu ve hızlı bir basketbol oynamayı tercih edecekmiş gibi göründü.

Bandırma’da TEK Süt Bandırma’yı 57-89 ile geçip diğer takımlara oldukça iyi bir gözdağı verdiler 😮😮😮 
Not: Şampiyonluk yılının Bobby Dixon’ı ise sanki Jordan Morgan olacak gibi😉😉😉 (25 sayı – 6 ribaunt)

Bandırma’da ise ilk maç olduğu için çok fazla eleştiri yapmamak gerekiyor diye düşünüyorum ama beni çok sevindiren (daha önce de yazdım) geçen senin BGL (Basketbol Gençler Ligi) şampiyonu takımdan 3 kişinin (Alperen Şengün, Alparslan Erdek ve Berke Atara) önemli süreler almasıydı. Özellikle Berke’nin 11 sayı 5 ribaunt performansı etkileyiciydi.

Ligin favorileri Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes ise rahat tempolar ile oynayıp ilk haftayı hasarsız geçtiler…
Fenerbahçe Maslak deplasmanında (😁😁😁) Sigortam Net İTÜ’yü 57-90; Anadolu Efes’te Sinan Erdem’de OGM Ormanspor’u 93-82 yendiler….

Fenerbahçe’de Leo Westermann ilk defa forma giyerken Nando De Colo, (bir pozisyonda tam saha topu getirip – behind the back- asisti nefisti) Gigi Datome ve kaptan Melih Mahmutoğlu öne çıkan isimlerdi.

İTÜ ‘de ise yılların eskitemediği Kerem Gönlüm’ü (NTV de dünya kupası yorumlarken kendisini bir anda tekrar BSL’de buldu) ve Cenk Akyol’u görmek güzeldi. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim Cenk bayağı bir yapılanmış ve Gym yıldızı gibi vücut yapmış. Artık normal pozisyonu olan 3 no (forvet) yerine 4 no’ya (power forvet) çekilse asla sırıtmaz 😉😉😉

Anadolu Efes ise rahat tempo ile 20 sayı farklarla önde götürdüğü OGM Ormanspor maçında oyuncu rotasyonları sonucunda zorlandı. Buna rağmen maçı 11 sayı farkla kazanan Efes’te Rodrigue Beaubois (22 sayı-5 asist), Tolga Geçim (14 sayı-3 asist) Dunston (11 sayı-4 ribaunt) James Anderson (13 sayı – 4 ribaunt) ön plana çıktı….🏀🏀🏀🏀

Bu maçta Tolga Geçim’in performasını çok beğendim, inşallah hep böyle devam eder…👏👏👏👏

OGM Ormanspor’da ise Bosnak 2.11m ilk dev Kikanovic’i takip etmek istiyordum. Kızılyıldız ile parlak yıllar geçirmesine rağmen 2011 de aldığı ceza (yasaklı madde kullanımı)🤔🤔🤔 ile basketboldan uzak kalması kariyerinin düşüşe geçmesine sebep oldu ama bu OGM ‘nin şansı oldu 🙃🙃 Bu maçta etkiliydi (26 sayı – 5 ribaunt)

Evet BSL’de ilk hafta görünümü böyle oldu…

Yazımı sonlandırırken kendimce ilk haftanın en iyi 5’ini de yazayım istiyorum size ⤵️⤵️⤵️

  • Nando De Colo
  • Allerik Freeman
  • Tolga Geçim
  • Burak Can Yıldızlı
  • Devin Willams

Selamlar

Tayfun K.

  • Leave a Comment