Basketbol ve Bize Öğrettikleri

Burada basketbolu ve bize öğrettiklerini gözlemleyeceğiz…

***TayfunGozunden***

Harika bir Tahincioğlu Basketbol Ligi Mücadelesi….. Galatasaray DS – Tofaş (10.04.2019)

Merhaba;
Bu akşam oynanan Galatasaray Doğa Sigorta – Tofaş maçı büyük heyecana sahne oldu…

Bir tarafta biraz dar kadro ile İstanbul’a gelen lig 3.cüsü Tofaş vardı. Diğer tarafta Banvit deplasmanından galibiyet ile dönen moralli ve istim üzerindeki Galatasaray…


Galatasaray’da Banvit macında harika oynayan Harrison ve Ayberk’in bu sefer etkisiz kalmalarına karşın bu defa devreye Zach Auguste (19 sayı) ve Arapovic (12 sayı) girdi… Nigel Hayes (16 sayı) zaten yine iyiydi..:)))


Tofas’ta ise ailesinin maçı izlemesinin verdiği moralle Sammy Mejia (19 sayı) ve eski Beşiktaşlı Kyle Weems (17 sayı) etkiliydi. Kadji 15 sayı atmasına rağmen ÇOOK düşük bir yüzde ile şut atması ve Barış Ermiş’in (9 sayı) son hücumdaki dikkatsizliği (bence Kadji ye çıkarmak yerine kendi içeriye yüklenip faul almaya oynamalıydı) maçı kaybetmelerine sebep oldu..


Her iki takıma da yüksek heyecanlı böyle bir macı bize izlettirdikleri için yürekten teşekkürler…👏👏👏

Maç sonunda şunları düşündüm:

  • Galatasaray Doğa Sigorta açısında çok önemli bir galibiyetti. Son 6 maçın 5 ini kazanmış oldular. Ligin 3. sırasındaki takıma NET olarak ben de buradayım mesajını verdiler.
  • Salı akşamı Gaziantep Basketbol un yenilmesi ile Galatasaray 4. sıraya çıktı. Bu genç ve düşük maliyetli kadro ile bu başarı mükemmel… (bol bol alkış)
  • Bu kadroyu bu kadar düşük maliyetle oluşturan ve takımı bu seviyelere çıkaran Koç Ertuğrul Erdoğan’ın kıymetini tüm Galatasaraylılar iyi bilmeli…(geçen seneyi unutmamalılar!!)

Tofaş için ise:

  • Savaşmaya devam etmeliler. Dar bir rotasyona düştükleri doğru ama sanki son 2-3 maçtır biraz savunmayı boşluyorlar gibi.
  • Bu yenilginin haberi 11 gün önce (30 Mart 2019) son anda galip geldikleri Türk Telekom maçında geliyor gibiydi… Dikkat etmeleri lazım!
  • İkinci yarıda özellikle de 3. çeyrekte o güzel geri dönüşe rağmen maçı son hücumda vermeli doğrusu biraz yazık oldu. En azından harcanan bu efora, bu çabaya galibiyet yakışırdı !!

ÖNEMLİ NOT: Oğlumla izlerken maçı demiştim, kritik faktör Arapovic olabilir diye. O ilk çeyrek biterken yaptığı tipleme maçı mı kazandırdı ne???

Maçın son anları özellikle nefes kesen maçın o anlarını ekteki linkten izleyebilirsiniz.

https://twitter.com/tivibuspor/status/1116054141690945542

Selamlar;

Tayfun K.



  • Leave a Comment